fbpx

Energielabels door Taxaties4Zeeland

Per 1 januari 2021 is bij verhuur of verkoop van een woning een energielabel verplicht. Taxaties4Zeeland kan dit energielabel voor je verzorgen. Wij werken met gecertificeerde adviseurs en zijn snel beschikbaar om je energielabel te verzorgen.

Een energielabel voor je woning laat zien hoe energiezuinig je huis is en is bedoeld om energiebesparende maatregelen te stimuleren. De energielabels worden aangegeven van A t/m G. Woningen met een A++++-label (groen) zijn het energiezuinigst en de minst zuinige woningen krijgen een G-label (rood). Op ieder label staat aangegeven welke mogelijkheden er zijn om de woning energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld door het plaatsen van dubbelglas of gevel- en dakisolatie. Een energielabel is tien jaar geldig.

Het energielabel heeft invloed op het wooncomfort, de maandelijkse energielasten en de prijs van de woning. Hoe beter het energielabel, hoe gunstiger dat is voor de waarde van het huis. Het label dient dus voor de ‘in verkoop name’ al aanwezig te zijn zodat het kan worden meegenomen in advertenties (Funda, Huislijn, Facebook). Met de verduurzaming van je huis kan je het energielabel verbeteren. Door bijvoorbeeld het isoleren van het dak, de aanleg van zonnepanelen of een hybride warmtepomp verbruik je minder (fossiele) energie.

Dat is niet alleen gunstig voor de maandelijkse energiekosten en voor het milieu, maar ook voor de verkoop van het huis. De woningwaarde kan namelijk met duizenden euro’s stijgen. Daarbij worden huizen met een duurzamer energielabel gemiddeld sneller verkocht.

Voor het opstellen van een energielabel komt de Energieadviseur ter plaatse. Daarvoor wordt door de Energieadviseur een afspraak gemaakt. Voor de inspectie en opname van alle gegevens wordt 1 uur ingepland, afhankelijk van de grootte van de woning is soms iets meer of minder tijd nodig. Na de inspectie kun je het Energielabel snel ontvangen en je woning te koop worden aangeboden.

Het energielabel bieden wij aan vanaf € 325,-. Echter iedere woning is anders, daarom maken wij graag een persoonlijke offerte voor jou op. Klik hier om deze aan te vragen, of neem telefonisch contact (06-41752811) met ons op.