fbpx

Bestaande koopwoningen waren in augustus 8,2 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat betekende de grootste prijsstijging in ruim 1,5 jaar tijd. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Wel daalde het aantal transacties, blijkt uit het onderzoek. Na de piek in augustus 2008 daalden de prijzen van koopwoningen en in juni 2013 werd dan ook een dieptepunt bereikt. Sindsdien is sprake van een toenemende trend.

De gemiddelde woningprijs nu ligt (volgens het statistiekbureau) gemiddeld zo’n 51 procent hoger dan tijdens het dieptepunt van ruim 7 jaar geleden. Er werden vorige¬†maand 19.034 woningtransacties geregistreerd, dit is bijna 3 procent minder dan een jaar terug.

In de eerste acht maanden van dit jaar zijn bijna 148.107 woningen gewisseld van eigenaar, dat is ruim 5 procent meer dan in dezelfde periode van het jaar hiervoor.